Falsk Potatis Bakelse
Denna är ju suveränt god
Falsk potatisbakelse
SMÖRKRÄM:
200 g smör
GARNERING:
Grovriven mandelmassa Kakaopulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader
Grovriv sedan mandelmassa över krämen, sikta över kakaopulver och skär kakan i lagom stora bitar.
4 ägg
4½ dl strösocker
200 g margarin
2½ dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
SMÖRKRÄM:
200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl kallrörd marzankräm
GARNERING:
Grovriven mandelmassa Kakaopulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Smält margarinet, häll i mjölken och blanda detta i äggsmeten
4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ned i smeten
5. Grädda i smord och bröad långpanna i ca 15-20 minuter
6. Låt kakan svalna
7. Rör ihop smörkrämen
8. Blanda den kallrörda marzankrämen med smörkrämen till en god, lite klimpig smet
9. Bred krämen på den kalla kakan
Grovriv sedan mandelmassa över krämen, sikta över kakaopulver och skär kakan i lagom stora bitar.